in

Tropische dagen op komst, maar wel iets koeler dan gedacht

Dat maandag en dinsdag temperaturen van boven de 30 graden worden gehaald, is vrijwel zeker. Wat daarna gebeurt, valt niet met zekerheid te zeggen, zegt Buienradar-meteoroloog Maurice Middendorp.

Maandag en dinsdag worden snikheet, zegt Middendorp. “Landinwaarts kunnen er temperaturen worden gehaald van misschien wel 37 graden, maar de vraag is hoe lang het duurt.”

Uit de verschillende berekeningen blijken verschillende uitkomsten. “Er zit nog heel veel onzekerheid in de modellen. Het kan vanaf woensdag 20 graden worden, maar ook heel erg heet. Er is een tweestrijd tussen koelere lucht uit het noorden en de warme lucht die boven Europa hangt. Het zal afhankelijk zijn van waar de wind vandaan komt.”

38,6 graden in 1944
Het warmterecord uit 1944 staat op 38,6 graden in Warnsveld. De kans dat dat record sneuvelt, is door de laatste berekeningen een stuk minder groot, maar het zou nog kunnen gebeuren, zegt Middendorp. “Misschien 10 procent kans? Of nog niet eens…”

Hij heeft nog een tip voor wie geen zin heeft in extreem hoge temperaturen. “Ga naar de Waddeneilanden, als je de hitte wilt ontspringen. Daar is het tussen de 25 en 30 graden.”

Bron : RTL Nieuws

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Ongeluk met zes auto’s op de A67: ‘Houd rekening met een halfuur vertraging’

Cornelius Haga Lyceum schorst docent na filmpje omstreden prediker Abou Hafs