in

Tragedie in VS: vergeten peutertweeling overlijdt achter in auto

Een nachtmerrie voor een vader in New York. Toen hij gisteren aan het eind van zijn werkdag naar huis reed, zag hij dat zijn twee kinderen nog achterin de auto zaten. De tweeling van net een jaar oud bleek al te zijn overleden.

Het Amerikaanse NBC News schrijft over de tragedie. De kinderen, een jongen en een meisje, zouden ongeveer acht uur in de auto hebben gezeten.

De politie vermoedt geen kwade opzet. De vader, een 39-jarige man, heeft een baan als maatschappelijk werker in het Fordham Manor VA Hospital in het stadsdeel The Bronx. Daar parkeerde hij zijn auto ‘s ochtends rond acht uur zonder zich te realiseren dat zijn kinderen nog achterin zaten. Pas rond half vijf stapte de man weer in zijn auto om naar huis te rijden.

Het was al te laat
Een paar straten verderop ontdekte hij wat er was gebeurd. Hij stopte onmiddellijk en belde het alarmnummer, maar het was al te laat. Reanimatie mocht niet meer baten.

De man wordt mogelijk strafrechtelijk vervolgd. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

Kan iedereen overkomen
Ouders die per ongeluk hun kind achterlaten in een snikhete auto: volgens wetenschappers kan het iedereen overkomen. “Ook heel liefdevolle en zorgzame ouders”, zei hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder eerder deze week tegen RTL Nieuws. “Er gaat iets mis met de samenwerking tussen hersengebieden.”

In Amerika wordt sinds 1998 bijgehouden hoe vaak kinderen overlijden door oververhitting nadat ze zijn achtergelaten in een snikhete auto. De teller staat inmiddels boven de 800, alleen dit jaar al stierven al meer dan 20 kinderen.

Bron : RTL Nieuws

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Nederland vandaag in tweeën: tropisch in het noorden, onweer in het zuiden

Spoor oververhit: treinen vallen uit