in

Trage start : Maar 77.000 mensen gevaccineerd in Nederland

Het RIVM publiceert wekelijks, op dinsdag, cijfers over hoeveel mensen er in de afgelopen zeven dagen zijn gevaccineerd.

Nederland is op 6 januari begonnen met vaccineren en kwam traag op gang, wat leidde tot kritiek op het gebrek aan urgentie van zowel gezondheidsdeskundigen als parlementsleden.

Het bureau liet dinsdag weten dat, tot en met zondag, maar 77 duizend mensen zijn ingeënt, waarmee Nederland stevig onderaan de vaccinatieranglijst staat.

Er zijn tot nu toe, onder meer 40 duizend zorgmedewerkers en 30 duizend verpleeghuispersoneel gevaccineerd. Verpleeg- en verzorgingstehuisbewoners zijn de volgende die zullen worden gevaccineerd. De huisartsenvereniging zei eerder op dinsdag dat huisartsen volgende week beginnen met vaccineren.

Volgens omroep NOS staan er op dit moment zo’n 400 duizend doses vaccin in de centrale opslag in Oss, genoeg voor 200 duizend mensen. “Maar versnellen van de vaccinatiegraad is geen optie omdat die vaccins al zijn toegewezen”, aldus een woordvoerder van het vaccinatieprogramma van het RIVM, tegen de NOS.

“We gokken niet op toekomstige leveringen”, zei hij. “We willen kunnen garanderen dat mensen ook daadwerkelijk hun tweede vaccinatie krijgen.”

Zowel de Nederlandse als de Europese geneesmiddelenbeoordelingsinstanties raden af om de tweede dosis uit te stellen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Strengere maatregelen op komst?

Franse burgemeester bekritiseert besluit om moskee te sluiten