in

Trage economische groei in 2021 vanwege tweede coronagolf

De Nederlandse economie zal dit jaar met 4,2 procent krimpen, dat is iets minder dan verwacht, volgend de laatste prognose van het CBP. In september meldden ze nog een waarschijnlijke krimp van vijf procent.

Volgens het CPB zal het herstel volgend jaar langzamer verlopen dan eerder verwacht, vanwege de tweede coronagolf. Het zet de groei volgend jaar op 2,8 procent, vergeleken met 3,5 procent in een eerdere prognoses.

“De werkloosheid loopt op tot meer dan 6 procent in 2021 en treft vooral jongeren, werknemers met een flexibel arbeidscontract en zelfstandige ondernemers”, aldus het CPB.

“Het economisch herstel hangt echter sterk af van hoe de pandemie zich zal ontwikkelen”, aldus het bureau.

“De tweede golf van het coronavirus leidt niet tot een fundamenteel andere economische vooruitzichten voor 2021”, zei CBP-directeur Pieter Hasekamp. “Bepaalde sectoren, zoals de horeca, cultuur en toerisme, zullen echter opnieuw zwaar worden getroffen door nieuwe fysieke contactbeperkingen.

De steunpakketten van de overheid houden gelijke tred met de economische ontwikkeling. Vanuit het perspectief van economische stabilisatie is er daarom geen reden om de geleidelijke stopzetting te heroverwegen. Aldus Hasekamp.

“Hoewel er andere redenen kunnen zijn om dergelijke getroffen sectoren te helpen, dergelijke ondersteuning zou bij voorkeur tijdelijk en gericht moeten zijn.” voegde hij toe.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Voetballegende Diego Maradonna overleden

Twee mannen aangeklaagd voor het runnen van jongensbordeel