in

Toyota roept wereldwijd auto’s terug

Ruim 12.000 auto’s moeten in Nederland terug vanwege mogelijke problemen met de ontsteker van airbags van leverancier Takata. Bij bijna 48.000 andere auto’s draait het om mogelijke problemen met de airbagcomputer. Wereldwijd roept de Japanse autoreus bijna 2 miljoen auto’s terug naar de garage vanwege problemen met de airbags.

Van de bijna 2 miljoen auto’s is er bij bijna 1,1 miljoen auto’s sprake van een defect in het controlesysteem van de airbag. Daarnaast roept Toyota in Japan zelf nog bijna 300.000 wagens terug omdat de zogeheten inflator van de airbag onder bepaalde omstandigheden kapot kan gaan. Verder is er nog een terugroepactie van 600.000 auto’s vanwege problemen die betrekking hebben op de Takata-airbags.

Door problemen bij die airbagleverancier Takata moesten er een paar jaar geleden nog vele miljoenen wagens van verschillende merken terug naar de garage. Defecten aan het airbag-opblaassysteem waarbij onder meer metaaldeeltjes door de auto konden worden gelanceerd, werden toen gelinkt aan diverse dodelijke ongelukken.

Veiligheid
De afgelopen kwam Toyota ook al in het nieuws met terugroepacties. De Japanse autofabrikant maakt bekend dat ruim 2 miljoen hybrides terug naar de garage moeten, inclusief de veel verkochte Prius en de Auris. Een fout in de software kan ertoe leiden dat de stroom van de auto’s uitvalt, waardoor ze stil vallen. Het gaat hier om hybrides die tussen oktober 2008 en november 2014 zijn geproduceerd. Van de 2,43 miljoen auto’s rijden er 290.000 rond in Europa, 1,25 miljoen in Japan en 830.000 in Noord-Amerika.

In 2015 werden in Nederland 20.477 auto’s teruggeroepen voor een software-update. Het ging toen om de Prius Wagon en de Toyota Auris uit de productieperiode mei 2010 tot en met november 2014.

Bron: AD

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Eigenaar vegetarisch restaurant stopt mensenvlees in noedels

‘Kankerverwekkend stof’ in water en bodem Helmond