in

Tourbussen zullen zich niet aan de coronaregels houden

Privé-touringcarondernemers zijn van plan de passagierslimieten die zijn opgelegd door de coronabeperkingen te negeren omdat ze bang zijn failliet te gaan.

Johan Pouw, van het in Vianen gevestigde Pouw Vervoer, zei dat 90 procent van de industrie een plan had ondertekend om maximaal 30 mensen te vervoeren, in plaats van de huidige limiet tussen 12 en 25, “We hebben het over zo’n 200 familiebedrijven die allemaal min of meer in dezelfde positie zitten.” vertelde Pouw aan Hart van Nederland.

De branche zegt dat de regels oneerlijk zijn omdat passagiers in grotere aantallen worden toegelaten op andere vormen van openbaar vervoer, zoals treinen. Met name touringcars die treindiensten vervangen, mogen 30 passagiers vervoeren, “Dat is raar, een bus is toch een bus.” aldus Pouw.

Coaches zullen de sociale afstandsregel van 1,5 meter blijven toepassen, “maar realistisch is dit niet altijd mogelijk”, zei hij. Alle passagiers moeten gezichtsmaskers dragen en een gezondheidsverklaring ondertekenen voordat ze aan boord gaan.

Pouw zei dat touringcarondernemers bereid waren het risico van een boete te lopen in plaats van hun bedrijf te verliezen, “We doen iets dat niet is toegestaan. Maar in een coach ben je heel zichtbaar. We beginnen nu omdat bedrijven in serieuze problemen zitten.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

De Nederlandse economie krimpt dit jaar met bijna 6%

Zullen we even “normaal” doen?