in ,

Totaalverbod op e-sigaretten in Nederland

De Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose (NVALT) vragen een om een totaalverbod op e-sigaretten, “Wij willen dat er geen enkele e-sigaret Nederland meer in komt.” aldus Leon van den Toorn, voorzitter van de NVALT.

In een interview met het AD, praat de longarts over verschillende ‘zorgwekkende ontwikkelingen’. Er zijn al tenminste acht meldingen binnen in Nederland van patiënten die na het gebruik van de e-sigaret met klachten bij de longarts terecht zijn gekomen. Een van deze patiënten is opgenomen
op de intensive care. Er zijn nieuwe afwijkingen gevonden op CT-scans. Ook hoesten patiënten fors bloed op.

Van den Toorn zegt dat er geen wetenschappelijk bewijs is getoond voor de vaak gehoorde bewering dat de e-sigaret 95 procent minder schadelijk zou zijn, “En het helpt slechts een enkeling om door het gebruik van e-sigaretten te stoppen met roken.”

In Amerika zijn er al 1080 gevallen van longletsel opgenomen en tenminste 18 doden, als gevolg van e-sigaretten. Dit wordt bevestigd door het Amerikaanse Center for Disease Control (CDC). Grotendeels van de patiënten, ongeveer 80 procent, is jonger dan 35 jaar.

Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid zegt dat een totaalverbod van e-sigaretten niet zomaar kan, omdat hij onder anderen ook te maken heeft met Europese regels, maar hij wilt de bevindingen van de NVALT wel betrekken bij het lopende onderzoek naar de gezondheidsrisico’s van e-sigaretten.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Daklozen doodgeslagen in New York

Amerikaanse diplomaat vlucht het land uit na dodelijke ongeluk