in

Tot vier jaar gevangenisstraf wegens bezit van het ‘pedofiel’ handboek

Auction Legal Judge Gavel Justice Law Hammer

Als onderdeel van veranderingen in de bekende verscherpte wetten inzake kinderbescherming zei hij dat het delen van dit soort materiaal, algemeen bekend als een ‘pedohandboek’, kinderen in gevaar brengt, “Australische persberichten suggereren bijvoorbeeld dat terwijl de wereld zijn pijlen richt op de bestrijding van de Covid-19 pandemie, kindermisbruikers zich online verdiepen in de mogelijkheden om kinderen te misbruiken door gidsen te maken en deze op het dark web te delen.”

Dark Web

Het dark web is een onderdeel van het wereldwijde web dat niet rechtstreeks vindbaar is voor de zoekmachines.

Het deel van het web dat gevonden kan worden door zoekrobots is een fractie van alle websites die zich op dat web bevinden. Naast die geïndexeerde websites zijn er ook websites die dit niet zijn, maar wel rechtstreeks toegankelijk zijn zolang men de url weet. Het kan hier gaan over gevoelige informatie of bijvoorbeeld overheidsdocumenten, waarvan men wil dat deze niet gemakkelijk terug te vinden zijn voor onbevoegden. Deze niet-geïndexeerde websites bevinden zich in het deep web. Het dark web is hier een onderdeel van, alleen is dit onderdeel van het web niet rechtstreeks toegankelijk. Er is speciale software noodzakelijk die de gebruiker anonimiteit moet verschaffen zoals Tor, I2P of Freenet.[1]

Niet alles op het dark web draait om illegale handel van goederen en diensten.[2] Met het dark web kunnen bijvoorbeeld journalisten, mensenrechtenactivisten, dissidenten en klokkenluiders anoniem blijven wanneer zij er hun werk uitvoeren. (Bron : Wikipedia)

Minister Grapperhuis zei dat dergelijk materiaal gemakkelijk beschikbaar zou kunnen zijn voor potentiële kindermisbruikers en ‘de (moeilijkheid) drempel’ voor hen verlaagt. Hij wil het bezit van dergelijke informatie een strafbaar feit maken met een maximum van vier jaar gevangenisstraf.

Het is momenteel een misdaad om afbeeldingen of films van minderjarige kinderen te bezitten, maar tekstberichten vallen momenteel niet onder de wet, waardoor het voor de politie moeilijker wordt om actie te ondernemen tegen materiaal dat online circuleert, zo meldt de NOS.

Volgens een onderzoek van RTL Nieuws circuleert de zogenaamde ‘pedofielen handboek’ al meer dan een decennium op het dark web.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Meeste migranten binnen tien jaar weer weg

Mondkapjes niet verplicht in Nederland