in

Toezichthouder onderzoekt ledlampen in huis die voor wifistoringen zorgen

Veel mensen stappen van gloeilampen over op zuinigere ledverlichting. Als een bepaald soort ledlamp grote problemen blijkt te veroorzaken, kan het agentschap besluiten de gehele collectie van de markt te halen.

Ook kan de toezichthouder aanbevelen dat de regelgeving of de normen worden aangepast als blijkt dat producten, die wel aan de wettelijke norm voldoen, toch problemen veroorzaken.

Leveranciers moesten al eerder lampen aanpassen wegens klachten. Uit een test in 2016 bleek dat geen van de onderzochte dertig lampen aan de overheidseisen voldeed.

De storing kan ook aan de oude fitting liggen, zegt verlichtingsexpert Ad Musters tegen De Telegraaf. “Even een gloeilamp eruit en een ledlamp erin, dat werkt verre van optimaal.” Het Agentschap Telecom waarschuwt voor slechte kwaliteit van de lampen. “Kijk niet alleen naar de led, let op de hele installatie, van fitting tot bedradingen.”

Het Agentschap Telecom gaat eerst in gesprek met de leveranciers van ledlampen. Indien nodig zal de toezichthouder daarna ingrijpen.

Bron: NU.nl

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Steeds meer werknemers in zorg schrijven zich als zzp’er in bij KvK

MC Slotervaart is failliet verklaard