in ,

Toeristen genieten van een veilige vakantie in Turkije

De normalisatieperiode in de mediterrane badplaats Antalya, die elk jaar miljoenen toeristen uit het buitenland verwelkomt, heeft de toeristische sector nieuw leven ingeblazen.

Toeristen voelen zich veilig dankzij een recent certificeringsprogramma voor gezond toerisme dat is gelanceerd in samenwerking met het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken, het Ministerie van Cultuur en Toerisme, en het Ministerie van Transport.

Het programma bevat een reeks maatregelen voor verschillende sectoren, waaronder accommodatie, vervoer, de gezondheidsstatus van reizigers en werknemersvoorzieningen voor diegenen die hun vakantie in Turkije willen doorbrengen.

Anadolu Agency heeft een rapportage gemaakt waarin ze de Russische Mariia Kostareva en haar familie in Antalya vergezellen bij hun aankomst op de luchthaven. Zij hebben beelden vastgelegd van hun ervaring tijdens het inchecken in het hotel.

De familie verliet het vliegtuig met maskers op hun gezicht en ging door thermische camera’s terwijl ze zich hielden aan sociale afstandsmaatregelen. Ook gebruiken ze desinfecterend middel dat op verschillende punten op de luchthaven verkrijgbaar is.

Later werd de familie Kostareva overgebracht naar een hotel dat eerder een ‘certificaat voor veilig toerisme’ had behaald, waar hun lichaamstemperatuur werd gecontroleerd en werden ze voorzien van nieuwe mondmaskers.

Nadat de check-in was afgerond, hebben getrainde hotelmedewerkers de familie geïnformeerd over de uitbraak en de maatregelen die zijn genomen om zich ertegen te beschermen.

Hun bagage werd door het personeel gedesinfecteerd en de Russische familie ging een tijdje naar hun kamer om uit te rusten. Vervolgens genoten ze van de zon, terwijl ze zich strikt hielden aan sociale afstandsregels. Vervolgens hebben ze een restaurant bezocht waar ze van een maaltijd genoten.

Mevrouw Kostareva vertelt Anadolu Agencey, dat Antalya een ideale toeristenstad is waar men kan genieten van mooi weer en de zee. Ook zegt ze dat de dienstverlening zowel verantwoord als van hoge kwaliteit was, “We zijn tevreden over de service. We verwachten ook dat onze vrienden Antalya bezoeken. je kunt hier genieten van een veilige vakantie.”

Verder zegt ze dat de autoriteiten groot belang hechten aan de veiligheid van toeristen tijdens de uitbraak, “De maatregelen die hotels en luchthavens hebben genomen maken van Antalya een veilige vakantieoptie.”

Haar dochter Nadya zei dat ze kwaliteitsservice kregen sinds ze in de stad aankwamen en dat de hygiëne serieus werd genomen door Turkse werknemers, eraan toevoegend dat desinfecterende middelen overal aanwezig waren, zowel op het hotel als op de luchthaven.

Turkije heeft tot nu toe bijna 205 duizend bevestigde besmettingen gemeld sinds de uitbarsting van de uitbraak en meer dan 179 duizend van de patiënten zijn hersteld van de ziekte.

©NieuwsOn
Foto : Anadolu Agency (AA)

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Meer dan 1200 coronapatiënten in Turkije hersteld binnen 24 uur

Verwoestende brand in Zandvoort