in ,

Thierry Baudet wint populaire stem om aan te blijven als leider Forum voor Democratie

Thierry Baudet heeft de meeste stemmen gewonnen om aan te blijven als leider van het extreemrechtse Forum voor Democratie, ondanks aantijgingen van antisemitisme en geflirt met complottheorieën.

In totaal hebben 76 procent van de 37 duizend FvD-leden gestemd dat Baudet als leider moet blijven. Het resultaat betekent dat Baudet nu een nieuw bestuur kan samenstellen en een lijst met potentiële kandidaten voor de algemene verkiezingen van 2021 kan opstellen.

Baudet trad meer dan een week geleden af als leider toen de partij instortte na onthullingen over racisme, antisemitisme en homofobie binnen de jeugdafdeling. De meeste parlementskandidaten trokken zich terug en ook enkele prominente partijleden verlieten de organisatie.

Een hoop nieuwe aftreden zijn nu aan de orde, waaronder dat van de drie FvD-leden en negen provinciale staten van de partij in Zuid-Holland. Ze hadden allemaal gezegd dat ze zouden stoppen als lid als Baudet de populaire stemming zou winnen.

In 2019 kwam FvD na de provinciale verkiezingen naar voren als de grootste partij van het land, maar sindsdien is het fortuin ingestort. Volgens de meest recente peilingen zal de partij bij de algemene verkiezingen van maart niet meer dan vijf zetels winnen.

Kwesties kwamen eind vorige maand tot een hoogtepunt toen senator Nicki Pouw-Verweij een verslag schreef van een diner over zeven toekomstige parlementsleden, waarin Baudet zijn steun uitsprak voor complottheorieën en zei dat bijna iedereen die hij kende een antisemiet was.

Volgens de brief van Pouw-Verweij zei Baudet dat het coronavirus door George Soros was geïntroduceerd om ‘onze vrijheid te stelen’ en dat het coronavirus zou voltooien wat ‘Hilary Clinton en de pedofielen niet hadden gedaan’.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

5935 nieuwe coronabesmettingen, 58 dood

Wetenschappers ontwikkelen ‘visuele protheses’ basiszicht bij blinde mensen te herstellen