in

Thierry Baudet noemt de Neurenberg processen illegitiem

Thierry Baudet, leider van de extreemrechtse partij Forum voor Democratie, heeft nogmaals kritiek gekregen nadat hij zei dat de processen in Neurenberg, de militaire tribunalen waarin leiders van nazi-Duitsland na de Tweede Wereldoorlog door de geallieerden werden vervolgd, illegitiem waren.

Tijdens een campagnebijeenkomst in Gouda op maandag werd Baudet gevraagd of politici die de coronaregels steunden, voor een ‘soort tribunaal’ zouden moeten worden gebracht. De FvD-leider antwoordde dat hij het gebruik van terugwerkende kracht niet ondersteunde. “Ik beschouw het tribunaal van Neurenberg ook als illegitiem”, aldus Baudet.

Hoewel kritiek op het proces van Neurenberg niet nieuw is, noemden commentatoren Baudet’s gebruik ervan als een voorbeeld van een onrechtmatig proces als verkeerd en ongevoelig, vooral gezien de beschuldigingen van antisemitisme die de partij de afgelopen maanden hebben achtervolgd.

“Ik was sprakeloos”, vertelt Aron Vrieler, een onderzoeker bij het Israëlische informatiecentrum CIDI, “Door de processen van Neurenberg als onwettig te omschrijven, legitimeert u het extremisme dat terecht stond.”

Baudet’s argument dat de nazi’s berecht hadden kunnen worden volgens de reguliere nationale wetten “is onjuist”, zegt Vrieler. “Het verbaast me echt dat een Nederlandse Kamerlid dit zou zeggen”, zegt hij. “De processen waren een eerste stap om te laten zien waartoe extremisme en antisemitisme hadden geleid, de Holocaust.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Het Kabinet onder druk : Komt er ook positief nieuws vanavond?

Aantal coronagevallen stijgt met 19 procent