in

Thierry Baudet in het middelpunt van nieuwe racisme-rel

Extreemrechtse politicus, Thierry Baudet, en verschillende kandidaat-parlementsleden voor zijn partij Forum voor Democratie hebben tot afgelopen zomer racistische en homofobe opmerkingen gedeeld in Whatsapp-chatgroepen, zo blijkt uit onthullingen in het uitgave van EW Magazine.

Het nieuwsweekblad citeert uitgebreid uit chats die in twee FvD-groepen circuleren. In één chat berichtte Baudet anderen in de groep dat blanken een gemiddeld IQ van 110 hadden, terwijl Spanjaarden leven met een IQ van 90 en schrijft hij zelfs dat Afro-Amerikanen een IQ hebben van 75.

Ook vroeg hij aan Gideon van Meijeren en Yanick Chevalier, de nummers 6 en 23 op de partijlijst, of ze het erg zouden vinden als hun zus “met een neger naar huis kwam”. “Hell nee”, was het antwoord van Van Meijeren.

In andere chats wordt ‘homo’ veel gebruikt als een belediging, schrijft EW.

Baudet weigerde dinsdagmiddag vragen van verslaggevers over de commentaren te beantwoorden, en zei dat het een privékwestie was. “Het is een verzonnen ruzie een maand voor de verkiezingen”, zegt hij in zijn eigen verdediging.

Vorig jaar viel de partij uit elkaar na beschuldigingen van racisme en antisemitisme, waarbij Baudet uiteindelijk de controle terugwon.

Uit opiniepeilingen blijkt dat het FvD op schema ligt om zijn twee zetels in het parlement bij de algemene verkiezingen van maart vast te houden, maar het is niet zeker of ze het kunnen verdubbelen naar vier zetels.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Onderzoek : Mensen met een ‘niet westers’ naam worden huurwoning geweigerd

Duitsland ziet een toename van anti-islam gerichte misdaden