in

Terreurgroep PKK valt Turkse groep in Duitsland aan

Supporters van de terroristische PKK / YPG-groep vielen begin donderdag het kantoor in Keulen aan van een Turkse jongerenorganisatie, TGB, in het noordwesten van Duitsland.

Een video op sociale media toont twee gemaskerde aanvallers die de ramen van het gebouw inslaan en ‘Greetings from YPG’ op de muren schrijven.

De terroristische groep eiste de verantwoordelijkheid op voor de aanslag in een verklaring op internet en dreigde met meer geweld in Duitsland.

Selahattin Gungor, leider van de afdeling Jeugd Unie van Turkije (TGB) Keulen, veroordeelde de aanval en riep de Duitse politie op om maatregelen te nemen om meer aanvallen te voorkomen.

PKK-sympathisanten hebben onlangs opgeroepen tot protesten in Duitsland tegen terrorismebestrijdingsoperaties van Turkije in Noord-Syrië, en organiseerden demonstraties waarin werd gevraagd om de vrijlating van de gevangengenomen oprichter van de terroristische groep, Abdullah Öcalan.

De terroristische groepering is sinds 1993 verboden in Duitsland, maar blijft actief, met bijna 14 duizend volgelingen onder de Koerdische immigrantenbevolking in het land.

Duitsland heeft een 3 miljoen inwoners in de Turkse gemeenschap, van wie velen tweede en derde generatie Duits-geboren burgers zijn waarvan de grootouders in de jaren zestig naar het land zijn verhuisd.

Ankara heeft de Duitse autoriteiten lange tijd bekritiseerd omdat ze geen serieuze maatregelen tegen de PKK en zijn Syrische takken, PYD en YPG, hebben genomen, die Duitsland blijven gebruiken als platform voor hun fondsenwerving, rekrutering en propaganda-activiteiten.

De PKK, die door Turkije, de VS en de EU als een terroristische organisatie wordt vermeld, voerde meer dan 30 jaar lang een terreurcampagne tegen Turkije uit en was verantwoordelijk voor de dood van bijna 40 duizend mensen, waaronder vrouwen en kinderen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

‘Gele Hesjes’ beschadigen snelheidscamera’s Frankrijk

Familie van doodgeschoten Humeyra overweegt juridische stappen tegen politie