in

Temperaturen breken warmterecord vóór zonsopgang

De temperatuur bij weerstation De Bilt bereikte om 01:10 uur 17,5 graden en overtrof daarmee het vorige record van 2014. Om 7 uur ‘s ochtends was het gestegen tot 18,5 graden en was het daarmee de warmste novembernacht ooit.

Het dagrecord voor de maand van 20,3 graden zou later op maandag kunnen dalen, hoewel verwacht wordt dat er tijdens de lunch een koufront zal komen, waardoor het kwik tegen zonsondergang tot 12 graden zal dalen.

Maandag is tot dusverre dit jaar de elfde dag om een nieuw record voor hoge temperaturen te vestigen, terwijl geen enkele dag een nieuw laagterecord heeft gebracht.

Ook waarschuwt het KNMI maandag voor harde wind tot kracht 8 in de noordelijke kustgebieden en windstoten tot 75 km/uur. De windsnelheid zal later in de week afnemen en plaats maken voor drogere periodes met stukjes zonlicht.

De temperatuur zal naar verwachting dalen tot een meer seizoensgebonden 11 tot 12 graden en kan ‘s nachts zo laag als 2 graden dalen, waardoor de eerste vorst van de winter in het verschiet ligt.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Veilig in Turkije

8306 nieuwe coronagevallen : Daling van besmettingen zet door