in

Temperaturen blijven onder de 0 graden Celsius

Zondag was de eerste officiële ‘ijsdag’ in Nederland in 746 dagen, wat betekent dat de temperatuur 24 uur lang onder nul is gebleven, aldus weerbureau, Weerplaza.

De laatste keer dat het een hele dag vroor bij weerstation De Bilt, was op 24 januari 2019.

De komende dagen wordt weinig verandering verwacht. Volgens het KNMI blijft de temperatuur in ieder geval tot aanstaande zaterdag onder nul, en is er 50 procent kans dat de bevriezing aanhoudt.

De sneeuw en de harde wind hebben voor problemen gezorgd op de wegen en het spoor, waarbij NS alle diensten heeft moeten stopzetten en het openbaar vervoer op veel plaatsen was verstoord. De NS hoopt vandaag weer langzaam alle diensten op te kunnen pakken.

Basisscholen zouden vandaag weer open mogen, maar in de hoofdstad blijven ze, vanwege de winterse omstandigheden, toch nog even dicht.

Ook demonstranten hebben gebruik gemaakt van het weer en was er zondagmiddag een klein anti-lockdown protest in Amsterdam, waar een groep mensen zich hebben gemengd met mensen die gebruik maakten van het schuine dak van de Albert Heijn om van de sneeuw te genieten.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Aantal coronabesmettingen daalt weer onder de 4000

Kabinet komt bij elkaar om avondklok en verdere maatregelen te bespreken