in

Tekort aan mondkapjes in Nederland? Je kan ze kopen in een Amsterdams ijssalon

Het lijkt erop dat het kabinet het alleen maar heeft over een tekort in essentiële producten voor zorgpersoneel, zoals mondkapjes. Maar volgens Hank uit Amsterdam, die voor negen euro per stuk gecertificeerd FFP2-mondmaskers verkoopt in zijn winkel, heeft Nederland helemaal geen last van tekort aan mondmaskers maar hebben we een gierige kabinet, “Er is geen schaarste. Want als ik ze kan krijgen, dan kan de regering er toch ook aan komen? Die krengen zijn alleen hartstikke duur.”

Hank zou gewoonlijk rond deze periode ijsjes verkopen in zijn Amsterdamse salon, maar de corona-uitbraak heeft daar een stokje voor gestoken. Hij vertelt RTL nieuws dat ze nog helemaal geen ijsjes hebben verkocht dit jaar, “Volgens de richtlijnen van het RIVM zijn we daarom dichtgegaan, we hebben dit jaar nog geen ijsje verkocht.” Maar de vaste lasten blijven doorgaan, dus is Hank op zoek gegaan naar een andere oplossing.

Hij schakelde een vriend in die gecertificeerde mondkapjes uit China importeert. Het gaat om de FFP2-kapjes die hard nodig zijn in de zorg. Hank zegt dat zijn vriend ongelimiteerd FFP2-kapjes kan bestellen, “Er is wel degelijk aan te komen, er wordt gewoon geleverd. Je moet alleen wat dieper zoeken en de hoofdprijs willen betalen.”

Maar waarom verkoop Hank ze dan in zijn winkel en wordt deze mogelijkheid ook niet aangeboden aan het RIVM? Hank laat weten dat zijn vriend de mondkapjes heeft aangeboden aan het RIVM, maar deze heeft ze afgewezen, “Waarschijnlijk te duur.”

Dus heeft Hank besloten om gecertificeerde mondkapjes te verkopen in zijn ijssalon, “Ik hoop dat mijn zaak de coronacrisis hierdoor kan overleven en ik hoop tegelijkertijd anderen te helpen.” aldus Hank, die heel blij is met de positieve reacties van zijn klanten, “Alleen maar positieve reacties trouwens vanuit de klanten, ze zijn blij dat ze het niet online hoeven te bestellen. Dat is toch een heel gedoe. Het waren vooral de papa’s en mama’s die mondkapjes kochten voor de opa’s en oma’s. Voor als ze boodschappen afleveren bijvoorbeeld. Of ze geven de kapjes weer door aan die ouderen, zodat zij beschermd zijn.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Studenten van beroepsonderwijs in Turkije produceren massaal mondmaskers

16 doden in schietpartij Canada