in , ,

Techondernemer doneert massaal aan D66 en PvdD

Nederlandse tech-ondernemer, Steven Schuurman, heeft 1 miljoen euro gedoneerd aan de liberaal-democratische partij D66, en nog eens 350 duizend euro aan de PvdD (Partij voor de Dieren), dit zijn bedragen die in Nederlandse politieke kringen ongehoord zijn.

Schuurman, één van de rijkste mannen van Nederland, verdiende een fortuin met Elastic, dat open source zoeksoftware produceert. Elastic was in 2018 genoteerd aan de beurs van New York, die zijn belang in het bedrijf waardeerde op, naar schatting, 800 miljoen euro. Hij verdiende eerder miljoenen aan de verkoop van SpringSource en Orange11.

Schuurman vertelde Trouw dat het doel van de donaties is om de klimaatplannen van de partijen te ondersteunen. “Ik heb toevallig een paar bedrijven opgebouwd die een groot aantal activa hebben vrijgegeven”, zei hij. “Als je meer geld hebt dan je nodig hebt, vind ik dat je iets terug moet doen”.

De ondernemer geeft aan geen lid te zijn van één van beide partijen, en geen invloed uit te willen oefenen. De plannen van de twee partijen spreken hem het meest aan, zegt hij.

Politieke partijen in Nederland moeten alle donaties van ruim 4500 euro openbaar maken.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Wie wil er op proefvakantie?

Stijging van drugslaboratoria in Nederland