in , ,

‘Te veel Nederlanders met betalingsachterstanden’

De Telegraaf schrijft dat, Minister Wopke Hoekstra van Financiën vindt dat te veel Nederlanders online, spullen kopen op afbetaling en daardoor is het aantal mensen met een betalingsachterstand te hoog, ‘dat moet snel veranderen.’ aldus Hoekstra.

Hoekstra heeft een brief geschreven aan de Tweede Kamer waar hij webwinkels een jaar de tijd geeft om al hun zaken op orde te stellen. Hij benadrukt in zijn brief dat hij anders van plan is om zelf maatregelen te nemen.

De minister vindt dat de mensen die op afbetaling spullen kopen via internet, beschermd moeten worden, “Vaak gaat het om mensen die al problematische schulden hebben.” zegt Hoekstra in de Telegraaf, “Die dreigen door deze kredieten van de regen in de drup te raken.”

Hoekstra is niet de eerste of de enige die komt met ‘maatregelen’ tegen webwinkels en hun beleid ‘kopen op afbetaling’ Het onderwerp werd vorig jaar ook besproken in de Tweede Kamer en meerdere partijen pleitten toen ook dat mensen met schulden sneller moeten worden geholpen.

Hoe de webwinkels maatregelen moeten nemen is niet duidelijk.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Aanhoudingen na schieten op politie

Raam ingegooid van het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam