in

Taxibedrijf geschokt door beelden ongeduldige chauffeur

TAXI in Ljubljana, Slovenia

Op sociale media wordt woedend gereageerd op beelden van een chauffeur van Regiotaxi Utrecht die op nogal ongeduldige wijze een hulpbehoevende vrouw zijn taxi in helpt. Ook het taxibedrijf zelf noemt het handelen van de man ‘onacceptabel’.

Al is van ‘helpen’ in dit geval weinig te merken. “Kom maar mevrouw, de weg is vlak. Kom maar!”, roept de man, terwijl hij veelvuldig en zenuwachtig met zijn handen klapt. De chauffeur lijkt zich te ergeren aan de vrouw, die naar verluidt door een beenbreuk zich maar moeilijk kan voortbewegen. Met behulp van een rollator en een vriendelijke omstander stapt ze langzaam richting het taxibusje.

De man trekt zich weinig aan van commentaar van mensen uit de buurt. “Ja, wij hebben nog wel meer werk te doen he”, verklaart hij zijn zenuwachtige gedrag. “Andere chauffeurs waren allang weggeweest.”

Uiteindelijk helpt de man haar wel in zijn busje, maar het commentaar op social media is hard. ‘Mensonterend’, wordt het genoemd. “Ik hoop dat Regiotaxi deze onbeschofte vent per direct ontslaat. Hij zou een goeie schaapsherder zijn”, schrijft een ander.

De man blijkt in dienst van de Willemsen-de Koning Groep. Dit taxibedrijf vervoert in opdracht Regiotaxi Utrecht, die het Collectief Vraagafhankelijk Vervoer regelt met deeltaxi’s in deze provincie.

Arno Janssen, algemeen directeur van dit taxibedrijf laat weten ‘zeer geschokt’ te zijn. “We schamen ons diep. Het gedrag is respectloos en volstrekt onacceptabel. We hebben contact gezocht met de familie van de vrouw in kwestie en excuses aangeboden.”

‘Niet meer werkzaam voor ons’
Op de vraag of de beelden aanleiding zijn om de man te ontslaan, antwoordt Janssen: “De chauffeur is niet meer werkzaam voor ons.”

Bron : RTL Nieuws

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Hoge Raad: belasting over vermogen was oneerlijk

Eindelijk, zomerweer in aantocht!