in ,

Studenten kampen met eenzaamheid

Een groot aantal studenten heeft grote problemen met de overstap naar online onderwijs, en worstelt met de emotionele impact en eenzaamheid, blijkt uit nieuw onderzoek onder 11.500 studenten van hogescholen en universiteiten.

Hands Bullying Curl Up Sad Her Face Girl Tired

Een op de twintig studenten geeft aan grote psychische problemen te hebben, of zegt dat ze zich moeilijk kunnen concentreren en te weinig motivatie hebben, zo blijkt uit het onderzoek dat namens studentenvereniging ISO is uitgevoerd.

Vertaald naar de bredere studentenpopulatie zou dit betekenen dat “30 duizend tot 35 duizend studenten in de problemen zitten”, aldus de onderzoekers.

“De resultaten zijn glashelder. Veel studenten kampen met grote problemen en psychische klachten als gevolg van online onderwijs”, zegt ISO-voorzitter, Dahran Coban. “En er zitten echte mensen achter deze schokkende cijfers.”

Een op de drie WO-studenten heeft nu alleen nog les online, evenals 17 procent van de hbo-studenten. De meeste van degenen die aan het onderzoek hebben deelgenomen, zeggen dat ze meer lessen en lezingen willen op hun hogeschool of universiteit.

Studenten zijn wel blij met het één-op-één contact met docenten, en zien het ontbreken van dagelijks reizen als een voordeel.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Rabobank gaat 5000 banen schrappen over 5 jaar

Schaatskoorts door heel het land : Schaats in eigen stad