in

Studente (23) in Amsterdam geraakt door kogel tijdens Netflixen

Een buitenlandse studente is vorige week van buitenaf beschoten, terwijl ze in haar appartement in Amsterdam Zuidoost Netflix zat te kijken. De kogel schampte haar hoofd. “Ze voelde iets tegen haar hoofd en dacht dat het een vallende lamp was. Maar even later droop het bloed langs haar gezicht.”

De studente is na het schietincident onwel geworden. Ze is onderzocht in het ziekenhuis. Hoewel ze geen blijvend letsel heeft opgelopen, heeft ze uit angst besloten haar studie af te breken en terug te gaan naar het land van herkomst.

De politie neemt de zaak uiterst serieus. “Als ze een fractie anders had gezeten, was het misschien heel anders afgelopen”, zei een woordvoerder vanavond in het programma Opsporing Verzocht.

Achtste verdieping
De politie tast nog in het duister over wie de kogel heeft afgevuurd. De studente woonde in een appartement op de achtste verdieping. “Waarschijnlijk is er geschoten vanaf de straat of vanuit een auto. Maar je moet wel heel goed kunnen richten om dan iemand op zo’n hoogte expres te kunnen raken.”

Ze gaan dan ook niet uit van een gerichte actie.

Schutter straten verderop
Het NFI heeft onderzocht dat de kogel waarschijnlijk van een afstand van 285 meter is afgevuurd, en de schutter dus een aantal straten verderop moet hebben gestaan. “Misschien was er sprake van een ruzie waarbij een wapen is getrokken.” De politie vraagt mensen die iets gezien hebben zich te melden.

Bron : RTL Nieuws

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

YouTube wil meer eigen content gratis aanbieden

Rusland gaat meer luchtafweersystemen plaatsen op de Krim