in

Strengere maatregelen op komst?

Minister van Volksgezondheid, Hugo de Jonge, heeft begin woensdagmiddag een verrassende persconferentie belegd waarin de regering nieuwe maatregelen zal aankondigen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Bijna een jaar na de coronapandemie komt Nederland, hoogstwaarschijnlijk, met een avondklok en een inreisverbod. De groei van infecties met de meer virulente stam die voor het eerst in Groot-Brittannië werd geïdentificeerd, is een grote zorg en “het kabinet acht het nodig om zo snel mogelijk extra maatregelen te nemen”, aldus De Jonge.

Bronnen verwachten dat dit betekent dat er een avondklok zal komen, mogelijk van 20 uur tot 04 uur, hoewel het onduidelijk is of er een parlementaire meerderheid voor een dergelijke stap is. Coalitiepartij D66 staat erom bekend tegen een avondklok te zijn, evenals de extreemrechtse partijen FvD en de PVV.

Andere opties zijn onder meer verdere beperking van het aantal bezoekers en de eis dat mensen in hun eigen provincie blijven, tenzij noodzakelijk.

Het kabinet bespreekt dinsdagavond de invoering van een avondklok met experts van het Outbreak Management Team en woensdagochtend voor de persconferentie komt er nog een extra kabinetsvergadering.

Een aantal overheidsadviseurs heeft opgeroepen tot het instellen van een avondklok, omdat een dergelijke stap nodig is om de sociale contacten verder te verminderen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Noorwegen : Geen verband tussen coronavaccinatie en sterfgevallen

Trage start : Maar 77.000 mensen gevaccineerd in Nederland