in

Straatwachters houden campagne voor body cams, pepperspray en knuppels

Straatbewaarders in Amsterdam namen donderdag industriële actie ter ondersteuning van hun campagne om te worden uitgerust met body cams, pepperspray en knuppels.

De handhavers zeggen dat ze worden geconfronteerd met te veel gewelddadige situaties en zich niet goed kunnen beschermen, vooral niet als ze ‘s nachts patrouilleren. “We willen het goed doen, dus we hebben de juiste tools nodig.” zei Richard Gerrits van de ACP-vakbond tegen de Volkskrant.

Burgemeester, Femke Halsema, minister van Justitie, Ferd Grapperhaus, en de politie zijn er allemaal tegen om de bewakers te bewapenen.

De meeste lokale autoriteiten hebben een team van bijzondere opsporingsambtenaren die surveillant doen, variërend van het beboeten van hondeneigenaren die niet opruimen na hun huisdieren of te controleren naar zwartrijders in het openbaar vervoer. Het doel van het stadsbestuur van Amsterdam is ‘zorgen voor een veilige, schone en aantrekkelijke stad’.

In Amsterdam dragen deze bijzondere opsporingsambtenaren handboeien en mogen arrestaties verrichten. Ze werken ook samen met de politie tijdens drukke evenementen zoals Nieuwjaar en Koningsdag.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

95 Euro boete voor gebruik van telefoon tijdens het fietsen

Doden in drugslab België: derde slachtoffer is jongeman uit Valkenswaard