in

Stijging zet door: Bijna 2000 nieuwe coronabesmettingen binnen 24 uur

Dit is het hoogste aantal positieve tests op één dag sinds de pandemie Nederland trof, en de vierde dag op rij dat er een nieuw record is gevestigd.

Het aantal ziekenhuisopnames blijven echter laag, met ‘slechts’ ziekenhuisopnames in de afgelopen 24 uur. Desalniettemin zijn ambtenaren bezorgd dat de sterke stijging van het aantal infecties. Als het aantal besmettingen de komende dagen blijft stijgen, zal dit leiden tot een toename van ziekenhuisopnames en sterfgevallen, aangezien het virus zich verspreidt van jonge volwassenen naar hun oudere relaties.

De meeste nieuwe besmettingen waren in Amsterdam, waar 361 nieuwe positieve tests van de ene op de andere dag werden geregistreerd, waardoor het besmettingspercentage in de Nederlandse hoofdstad, inmiddels op 9,7 per 10 duizend inwoners, is komen te staan.

Premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge, zullen om 19 uur een persconferentie houden met nieuwe regionale maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te verminderen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Minister Grapperhaus krijgt boete van 390 euro voor breken coronaregels

Voetbalwedstrijd Duitsland eindigt 37-0 vanwege social distancing