in

Stijging in huizenprijzen : Groningen de nieuwe Amsterdam?

In de noordelijke hoofdstad stegen de huizenprijzen in het voorgaande kwartaal met gemiddeld 11,6 procent, de grootste stijging in alle steden waar meer dan 5000 woningen van eigenaar wisselden.

Amsterdam daarentegen, waar de prijzen consequent meer zijn gestegen dan elders, stond onderaan de ranglijst met een gemiddelde stijging van 5,7 procent.

Een van de redenen voor de stijgende populariteit van Groningen is de coroncrisis, waardoor er veel meer mensen thuis werken, aldus Calcasa. “Mensen beseffen dat ze zelfs na het coronavirus meer thuis zullen werken, en dit betekent dat mensen verder van kantoor kunnen wonen dan voorheen”, aldus het rapport.

Dit beeld wordt versterkt door het feit dat de prijs van flats en huizen met vergelijkbare bedragen zijn gestegen, in tegenstelling tot voorgaande jaren toen flats sneller in prijs stegen.

Desondanks zijn de huizenprijzen in Amsterdam meer gestegen dan waar dan ook in het land sinds het dieptepunt, na de kredietcrisis van 2008. Sinds het herstel in 2013 begon, zijn de huizenprijzen in de hoofdstad met 92 procent gestegen. In Utrecht was er een stijging 88 procent en in Rotterdam en Den Haag respectievelijk 85 procent en 77 procent.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Coronabesmettingen blijven dalen : 4320 nieuwe gevallen

Haarlemmermeer en Amsterdam hardst getroffen door coronacrisis