Flower
Stijging in dagelijkse coronabesmettingen in Nederland

Stijging in dagelijkse coronabesmettingen in Nederland

Dagelijkse coronavirusinfecties in Nederland heeft de afgelopen maand het hoogste stijging gezien.

‘Ondersteuning, herstel en investering’ paket kost € 11 miljard
Een nattere Herfst
Experiment met mondmasker verplichting had geen effect op gedrag

Zondag meldde het RIVM 144 positieve tests, terwijl er op zaterdag nog 127 besmettingen waren geregistreerd, zo meldt de NOS. Andreas Voss, hoogleraar infectiepreventie aan het Radboud academisch ziekenhuis in Nijmegen en lid van het Outbreak Management Team, vertelde NPO Radio dat de stijging ‘te verwachten was na het opheffen van de blokkering’ en voorspelt meer ziekenhuisopnames in vier tot vijf weken.

Marino van Zelst, student aan Tilburg University, vertelde het NRC echter dat hij meent dat er deze maand 264 minder infecties zijn gemeten door het ‘coronavirus dashboard’. De krant meldt dat dit dashboard door de regering als een cruciaal wapen wordt beschouwd om te meten in hoeverre de controles verder moeten worden versoepeld of dat ze nieuwe maatregelen moeten opleggen. Van Zelst stelde dat de problemen te maken hadden met correcties van eerdere fouten in de cijfers.

Een woordvoerder van het RIVM bevestigt dat er cijfers zijn gecorrigeerd, maar vertelde de krant dat het aantal gerapporteerde positieve testen vooral afhing van de bereidheid van mensen om te worden getest.

Het RIVM meldde vorige week dat ruim acht op de tien Nederlanders met verkoudheidssymptomen geen coronatest nemen, hoewel een vijfde wel thuis blijft.

©NieuwsOn

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0