in

Stijging Coronaverspreiding in Spanje : 666 nieuwe besmettingen

Het is de op één na hoogste dagelijkse sprong sinds eind mei en heeft het totaal aantal infecties op 256.619 gebracht.

Het aantal infecties in de afgelopen week, bijna 4.300, is verdubbeld ten opzichte van een week geleden en bereikte het hoogste aantal sinds het ministerie eind mei zijn rapportagemethoden veranderde. Het Ministerie van Volksgezondheid zei maandagavond dat het land momenteel te maken heeft met ongeveer 120 actieve uitbraken.

Het aantal infecties is gestaag toegenomen sinds het land op 21 juni de nieuwe norm is binnengetreden, de grenzen heeft geopend, het vrije interne verkeer heeft vrijgemaakt en de overgrote meerderheid van de economische activiteiten opnieuw heeft opgestart.

Ongeveer de helft van de nieuwe diagnoses van de afgelopen week vond plaats in Catalonië. Het gebied rond de Catalaanse stad Lleida is afgezet en de regionale overheid heeft vanaf dinsdag om middernacht de orders voor thuisblijvers vastgesteld.

De Catalaanse regering had de mensen in het gebied oorspronkelijk gezegd om vanaf maandag thuis te blijven, maar een lokale rechter wierp het bevel omver en zei dat het niet aan de wettelijke criteria voldeed.

Maandagavond tijdens een persconferentie beschuldigde Fernando Simon, de belangrijkste epidemioloog van Spanje, jongeren voor het verspreiden van het virus, “Weken geleden waren de meeste gevallen bij ouderen. Nu worden vrijwel alle stijgingen gezien bij mensen onder de 50.” zo zegt Simon, “De nieuwe normaliteit betekent niet dat je geen plezier hebt, maar dat je het op een andere manier moet doen.”

Beelden van een groots feest in Spanje gingen onlangs viraal nadat het voetbalteam van Cadiz naar de eerste divisie was gevorderd. In deze beelden is te zien dat mensen geen maskers droegen of zich aan de regels voor sociale afstand hielden. Een soortgelijke video met jonge, dronken Britse toeristen die op straat zongen en hygiënemaatregelen negeerden, heeft ook de woede van de Spaanse volk opgeroepen.

In totaal heeft het Spaanse ministerie van Volksgezondheid 28.409 doden aan gevolgen van het virus bevestigd, dat zijn er drie meer dan op maandag.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Op mensen geteste COVID-19 vaccin toont positieve resultaten

Nieuwegein ontvriend Poolse zusterstad voor creëren van ‘homovrije zone’