“Stemrecht van Turken in het buitenland moet worden opgeheven”

“Stemrecht van Turken in het buitenland moet worden opgeheven”

Een online campagne, 'annulering van het stemrecht voor expats', die is gestart door Turkse jongeren, is binnen de kortste periode verspreid door heel Social Media en de reacties blijven binnenstormen.

Tragedie in VS: vergeten peutertweeling overlijdt achter in auto
Moskee Veenendaal beklad en besmeurd
Turkse artsen ontwikkelen een snellere coronavirus-testkit

Een online campagne, ‘annulering van het stemrecht voor expats’, die is gestart door Turkse jongeren, is binnen de kortste periode verspreid door heel Social Media en de reacties blijven binnenstormen.

De campagne is gestart in een forum op Turkije’s meest bezochte site, ‘Ekşi Sözlük’. De groep Turkse jongeren die het campagne zijn gestart, eisen dat de stemrecht van geëmigreerde Turken wordt opgeheven.

De jongeren zijn van mening dat Turken in het buitenland geen recht hebben op een stem in de politiek van Turkije, “Je zou minstens, zes maanden van een jaar, hier moeten wonen, als je een stemrecht wilt hebben.”

Meningen zijn erg verdeeld. Er zijn Turken in het buitenland die de jongeren gelijk geven, terwijl een groot groep van immigranten vinden dat ze wel een stemrecht hebben in Turkije, omdat ze ooit terug willen keren naar hun moederland.

©NieuwsOn

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0