in ,

Stef Blok roept tot een ‘no-fly zone’ boven Idlib

Nederland riep woensdag op tot een no-fly zone boven Idlib, het laatste houvast van de oppositie in Syrië, dat onlangs is geëscaleerd.

“Laten we allemaal een stapje terug doen en er op zijn minst voor zorgen dat aanvallen vanuit de lucht op Idlib worden gestopt. Dit betekent geen Syrische jachtvliegtuigen of helikopters meer. Met andere woorden: een no-fly zone voor Assad boven Idlib.” aldus Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Stef Blok, “De EU moet overleg plegen met Rusland en Turkije, zodat Assad geen andere keuze heeft dan zijn luchtmacht op de grond te houden.”

Blok benadrukte dat hij deze kwestie vrijdag aan de orde zal stellen tijdens de vergadering van de Raad Buitenlandse Zaken.

“De sluiting van het luchtruim boven Idlib moet dan internationaal worden gemonitord, en als er dan een luchtaanval zou plaatsvinden in Idlib, zullen we op zijn minst weten wie verantwoordelijk is.” aldus Blok.

Hij riep op tot de-escalatie om een gewapend conflict tussen Rusland en Turkije te voorkomen en noodhulp te bieden aan burgers die op de vlucht zijn voor geweld in Syrië.

Hij beloofde extra humanitaire hulp aan burgers in Idlib en drong er bij de internationale gemeenschap op aan om de “legitieme veiligheidsproblemen” van Turkije te begrijpen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Nou al boetes voor rijden boven 100 km/uur

Lijk in fietsenstalling PostNL