in

Steeds meer Nederlanders komen terug van vakantie met het coronavirus

De volksgezondheidscommissies ontdekten dat 170 Nederlanders de afgelopen week in het buitenland het virus hebben opgepikt, dit was de voorgaande zeven dagen ook nog eens 113 terugkerende toeristen die besmet waren met het virus, zo schrijft de Volkskrant op woensdag.

De krant schrijft dat het waarschijnlijk is, dat nog meer mensen tijdens hun vakantie zijn besmet met het coronavirus, omdat de bron niet traceerbaar is bij 70 procent van de nieuwe besmettingen.

Het aantal mensen dat in de twee weken voorafgaand aan hun positieve test in het buitenland waren, is echter gestegen van 18 procent naar 25 procent.

278 mensen die in Spanje zijn geweest de afgelopen week, zijn positief getest op het coronavirus, dit zijn er bijna 100 meer dan in de week ervoor.

Code Oranje

Maandag verhoogde Nederland het reisadvies voor heel Spanje tot code oranje, wat betekent dat alle reizen naar het land moeten worden vermeden, behalve noodzakelijke reizen. Iedereen die terugkeert uit gebieden met code oranje moeten gedurende 10 dagen in quarantaine.

Schiphol is begonnen met testen op airport en wordt aanbevolen voor iedereen die terugkeert uit een code oranje gebied. Het testcentrum is echter alleen geopend van 06 uur tot 18 uur, wat betekent dat veel passagiers in plaats daarvan gebruik moeten maken van de faciliteiten van hun plaatselijke gezondheidsdienst.

Meerdere uit Spanje terugkerende reizigers vertelden de Telegraaf dat ze de quarantainevereiste ‘onzin’ vinden.

“Ik heb daar mijn eigen huis”, zei een terugkerende reiziger, “Ik kom met niemand in contact. Ik denk niet dat ik iets heb opgepikt, dus ik maak me geen zorgen.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Storm Francis bereikt Nederland vanavond : Windstoten tot 100 km / u

Overheid steunpakketten voor bedrijven, deel drie