in ,

Steeds meer jongeren met problematische schulden

Een op de zeven mensen met financiële problemen is inmiddels jonger dan 24 jaar en ook “het aantal gepensioneerden in financiële moeilijkheden neemt toe”, aldus BKR in een nieuw rapport. Er is echter geen toename van het aantal mensen met schulden sinds 2015.

Hoewel 14 procent van de schuldenaren bestaat uit jongeren is de kans kleiner dat ze bezittingen hebben opgebouwd. BKR directeur, peter van den Bosch zegt dat de kans groter is dat ze een tijdelijke arbeidsovereenkomst hebben, “Schuld leidt tot stress en andere gezondheidsproblemen. Bovendien hebben ze misschien studieleningen, die niet bij ons zijn geregistreerd.”

De BKR somt overeenkomsten op met banken en hypotheekverstrekkers, leningen voor mobiele telefoons en schulden met andere officiële kredietinstellingen. Het beschouwt een schuld als problematisch als betalingen driemaal achter elkaar zijn misgelopen of als de persoon een betalingsregeling heeft overeengekomen om een schuld te vereffenen.

De BKR neemt de studentenschulden niet op, maar is momenteel wel druk campagne aan het voeren om deze in het register te laten opnemen, zodat hypotheekverstrekkers een beter beeld krijgen van de kredietwaardigheid van potentiële huizenkopers.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Vanaf september weer publiek in stadions

KNMI geeft code geel voor donderdag en vrijdag