Steeds meer jongeren met messen op zak

Steeds meer jongeren met messen op zak

Hoofdcommissaris van de Amsterdamse politie, Frank Pauw maakt zich enorme zorgen over de jongeren van Amsterdam. Een groot aantal jongeren in Amsterdam loopt rond met een mes op zak. Ze dreigen ermee in video's en steken er op straat ook mee, "Soms zie je jongeren onder de vijftien jaar die al met een mes rondlopen." aldus Pauw tegen de Amsterdamse zender AT5.

Van moord veroordeelde man mag ‘worden vergeten’ van rechtbank in Duitsland
Vrouw neergestoken voor haar huis
16-jarige verdachte dood meisje (15) Breda meldde zichzelf bij politie

Hoofdcommissaris van de Amsterdamse politie, Frank Pauw maakt zich enorme zorgen over de jongeren van Amsterdam. Een groot aantal jongeren in Amsterdam loopt rond met een mes op zak. Ze dreigen ermee in video’s en steken er op straat ook mee, “Soms zie je jongeren onder de vijftien jaar die al met een mes rondlopen.” aldus Pauw tegen de Amsterdamse zender AT5.

Er werd eerder al aandacht gevraagd aan ‘rapgroepen’ die elkaar online uitdagen en niet terugdeinzen van geweld. De 18-jarige jongen die vorige week werd doodgestoken bij de Florijnflat in Zuidoost, was ook te zien in een van deze video’s video.

Dit fenomeen wordt ‘drill music’ genoemd.

Pauw vindt het allemaal verschrikkelijk “Dit geeft alleen maar de urgentie aan dat we de huidige aanpakken nog veel meer intensiveren.”

De politiechef maakt zich zorgen over de hoeveelheid van deze filmpjes, die volgens hem zijn overgewaaid van Engeland, “Vuurwapens worden daar minder gebruikt, maar het aantal steekpartijen met dodelijke slachtoffers is daar de afgelopen jaren fors gegroeid. Wij moeten hier echt een rem op zetten.”

©NieuwsOn

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0