in ,

Statiegeld op kleine plastic flesjes

Het kabinet heeft besloten dat er vanaf 1 juli 2021, statiegeld zal worden ingevoerd voor kleine plastic flesjes. Dit is besloten in het kader van de strijd tegen plastic zwerfafval. Er verdwijnen jaarlijks miljoenen plastic flesjes in de natuur.

Voor grote flessen blijft het statiegeld 25 cent, maar alle kleine plastic flesjes (kleiner dan een liter) zullen statiegeld krijgen van 15 cent. Producenten van flesjes frisdrank en water zullen verantwoordelijk worden gesteld van het statiegeldsysteem. Je kunt de kleine flessen inleveren in supermarkten, op trein- en tankstations.

Het is de bedoeling dat dat deze maatregel in totaal van 90 procent van de 900 miljoen pet-flesjes in de omloop in Nederland, zal ophalen.

Maar Van Veldhoven wil nog een stap verder en wilt ook het aantal blikjes in het milieu verminderen. Het kan zomaar gebeuren dat we in 2021 ook statiegeld op blikjes moeten betalen als het niet lukt om in het najaar van 2021 70 tot 90 procent minder blikjes in het zwerfafval te realiseren.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Trump stelt injectie van ontsmettingsmiddelen voor als behandeling tegen het coronavirus

Corona : Dodental in Nederland staat op 4289