in

Starbucks werknemer schrijft ‘ISIS’ op beker Moslima

Aishah (19), zei dat ze samen met een vriendin koffie gingen halen vorige week bij Starbucks in een Target winkel in St. Paul, Minnesota. Nadat ze haar naam voor de bestelling had doorgegeven, merkte Aishah dat de barista iets anders aan de zijkant van de beker had geschreven en ‘het verborgen hield’, zo meldt het CBS Minnesota.

De jonge vrouw, die een hijab draagt, zag dat er “ISIS” op haar kopje stond geschreven toen ze haar koffie kreeg, “Ik voelde me vernederd. Ik was woedend.” zegt Aishah.

CAIR, de grootste moslimorganisatie van de Verenigde Staten, staat er op dat Target aanvullende trainingen geeft aan hun werknemers om een soortgelijk incident te voorkomen.

Target laat in een verklaring weten dat het bedrijf zijn verontschuldigingen heeft ingediend aan Aishah en zegt dat er geen opzet in het spel was maar de werknemer Aishah’s naam niet goed heeft gehoord, “We hebben de zaak onderzocht en zijn van mening dat het geen opzettelijke daad was, maar een ongelukkige fout die met meer duidelijkheid had kunnen worden voorkomen.” aldus het bedrijf, “We ondernemen de juiste acties met het teamlid, inclusief aanvullende training, om ervoor te zorgen dat dit niet nogmaals gebeurt.”

Aishah heeft echter laten weten dat de werknemer nooit om een bevestiging van haar naam had gevraagd en dat niemand haar had benaderd om zich te verontschuldigen, “Dit is geen simpele fout. Niemand zet bijvoorbeeld, KKK op iemands beker.” aldus Jaylani Hussein, uitvoerend directeur van CAIR Minnesota.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Belastingdienst profileert ook bij inkomstenbelasting

Frankrijk sluit nieuwe ‘lockdown’ uit