in

Sportscholen woedend op besluit van het kabinet

Fitnesscentra en sportscholen in heel het land hebben woedend gereageerd op het besluit van het kabinet om ze pas in september te heropenen, hoewel premier Mark Rutte heeft gezegd dat hij bereid is om te kijken naar mogelijkheden voor een eerdere opening.

Sectorlobbygroep NL Actief zei dat het besluit van de regering, dat woensdagavond tijdens een persconferentie is aangekondigd, ‘onaanvaardbaar’ is. Het zei dat de argumenten van de regering, zoals de vereiste afstand van 1,5 meter, geen stand hielden.

Tijdens zijn persconferentie sprak Rutte over de problemen die samenhangen met sportscholen, waarbij ‘je zweterig wordt in kleine ruimtes’ en over de moeilijkheid om ervoor te zorgen dat apparatuur wordt schoongemaakt.

“We laten dit niet vallen. De regering laat vierduizend bedrijven en drie miljoen mensen in de kou staan.” aldus de organisatie, “We doen er alles aan om te vechten tegen dit besluit en om een ​​nieuwe compensatieregeling te eisen voor bedrijven en zelfstandigen in onze sector.”

De regering heeft gezegd dat volwassenen vanaf 11 mei weer mogen sporten in de buitenlucht, zolang er geen lichamelijk contact is, en heeft ingestemd met het openen van zwembaden.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Versoepeling Coronamaatregelen : Mondmaskers verplicht in OV vanaf 1 juni

Booking.com verliest 699 miljoen dollar in eerste kwartaal 2020