in ,

Sportscholen mogen eerder open

Sportscholen, wellnesscentra, sportclubkantines en casino’s mogen op 1 juli openen in plaats van 1 september, maar alleen als Nederland erin slaagt het coronavirus onder controle te houden, vertelde premier Mark Rutte woensdagavond tijdens een korte persconferentie.

“Maar het hele pakket gaat pas door als daar ruimte voor is, en als we ons blijven houden aan de sociale afstandsregels.” zei Rutte. De beslissing om de opening van sportscholen te vervroegen, werd genomen naar aanleiding van gesprekken met overheidsadviseurs eerder op de dag.

Ook hoopt het kabinet meer te kunnen zeggen over de mogelijkheid om volgende week buitenlandse vakanties op te nemen, ‘wat op zich een zeer complexe kwestie is’, aldus Rutte.

“Maar we willen niet het risico dat we het virus in Nederland verspreiden. Buitenlandse vakanties zijn alleen mogelijk in landen waar het risico op besmetting niet groter is dan in Nederland.” zei hij.

Op 1 juni mogen cafés, restaurants, theaters en bioscopen hun deuren weer openen, zolang ze zich houden aan de regels voor sociale afstand en iedereen met symptomen een test kan ondergaan zonder eerst hun arts te raadplegen.

“De stappen die we op 1 juni maken, zijn aanzienlijk.” zei Rutte. “Het is dus erg belangrijk dat we ons aan de regels houden en dat betekent dat we 1,5 meter afstand moeten houden van iemand die geen deel uitmaakt van uw huishouden.”

“De ontwikkeling van een app om te helpen bij het volgen en traceren van contacten gaat door.” aldus minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge. Hij hoopt volgende week meer nieuws te delen over de voortgang.

De Jonge zei ook dat hij gesprekken gaat voeren met verpleeghuizen om te zien of de regels voor bezoekers eerder dan 1 juli, zoals nu gepland, kunnen worden versoepeld.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Lente 2020 wordt de zonnigste ooit

Vouchers voldoen niet aan overeengekomen richtlijnen