in

Spanje: wordt eerste Europese land met half miljoen coronabesmettingen

Het totaal van drie dagen brengt het totale aantal besmettingen op 525.549, verreweg het hoogste aantal in Europa.

Twee maanden geleden stond het aantal coronabesmettingen op 252.130, wat betekent dat het aantal geregistreerde besmettingen sinds begin juli, meer dan verdubbeld is. Alleen al in de afgelopen twee weken hebben de autoriteiten 108.079 gevallen gediagnosticeerd.

Ook ziet het land een stijging in het aantal doden aan gevolgen van het coronavirus. In de afgelopen weekend zijn er bijna 100 nieuwe doden gemeld, waardoor het totale aantal bevestigde COVID-19 doden in Spanje, op 29.516 staat.

Deze week luidt ook het begin van het schooljaar in voor duizenden Spaanse studenten. Alle scholen in het hele land, zelfs in de zwaarst getroffen gebieden, openen deze maand hun deuren, “We zullen de impact van scholen aan het einde van deze week of begin volgende week beginnen te zien”, zegt de belangrijkste epidemioloog van Spanje, Fernando Simon, tijdens een persconferentie.

Simon bevestigde maandag ook dat 11 procent van de PCR-tests positief terugkeert. De WHO is van mening dat een land de transmissie onder controle heeft als deze onder de 5 procent ligt.

Ondertussen zei de Spaanse premier, Pedro Sanchez, op maandag in een interview met de Spaanse televisie, dat hij hoopt dat Spanje in december zal kunnen beginnen met het vaccineren van mensen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Huizenprijzen zullen volgend jaar dalen

Nederland had vorig jaar meer om uit te geven