in ,

Spanje opent deze zomer deuren voor toeristen

Spanje verwacht deze zomer nog zijn deuren te openen voor toeristen, volgens de Spaanse minister van Transport, Jose Abalos.

Eerder deze maand kondigde Spanje een verplichte 14-daagse quarantaine aan voor iedereen die het land binnenkomt, die zal worden opgeheven zodra de landelijke coronavirus beperkingen zijn beëindigd.

Abalos zei dat dit al eind juni zou kunnen zijn. Maar het zal waarschijnlijk afhangen van de voortgang van regio’s die nog steeds worstelen met het coronavirus zoals Madrid en Barcelona, die weken achterlopen op andere delen van het land in termen van heropening, “We kunnen niet zeggen dat iemand uit Madrid niet naar hun vakantiehuis in Valencia kan gaan, maar een toerist uit het buitenland wel. Zodra Spanjaarden naar andere provincies kunnen reizen, mogen toeristen dat ook doen.” aldus Abalos, deze week in een interview met de Spaanse openbare omroep TVE.

Abalos zei dat een groep experts momenteel een plan aan het bedenken zijn om ‘gezonde toeristische ervaringen’ te creëren.

Vanaf donderdag worden maskers in heel Spanje verplicht in openbare ruimtes.

Abalos legde uit dat de Balearen en de Canarische Eilanden van Spanje, waar de verspreiding van het virus minder agressief is geweest, op de markt zouden kunnen worden gebracht als bijzonder aantrekkelijke bestemmingen, “Spanje moet aantrekkelijk zijn op het gebied van gezondheid, anders willen mensen niet komen.” zei hij op TVE.

Maar in Spanje, waar de toerismesector ongeveer 12 procent van het totale BBP uitmaakt, vragen lokale overheden de centrale overheid om binnenlands toerisme te stimuleren, aangezien er onzekerheid blijft bestaan over wanneer buitenlandse bezoekers eindelijk mogen komen en of ze zullen zijn geïnteresseerd.

Uit een onderzoek van Ernst & Young bleek dat de helft van de Spanjaarden de hoop op vakantie deze zomer heeft opgegeven, terwijl 41 procent van de Spanjaarden zei te zullen kiezen voor nationale bestemmingen. Slechts 9 procent verwacht naar het buitenland te reizen.

Volgens La Vanguardia pleiten lokale functionarissen van de populaire toeristische bestemmingen van Andalusië, de Balearen en Catalonië voor een “vakantiebonus” die vergelijkbaar is met wat in Italië is aangenomen. In de Italiaanse regeling krijgt elk gezin vijfhonderd euro om te besteden aan binnenlands toerisme.

Toch zet een groot deel van de toeristische sector van het land zich schrap voor een van de ergste toeristische seizoenen ooit. Volgens berekeningen van de toeristenorganisatie Exceltur zou de toeristische sector in Spanje in 2020 55 miljard euro kunnen verliezen als gevolg van de wereldwijde pandemie.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Turkish Airlines verlengt de opschorting van vluchten

Instagram komt met videochatten