in

Spanje: Ministerie van Volksgezondheid waarschuwt voor derde coronagolf

De Ministerie van Gezondheid in Spanje heeft gewaarschuwd voor een derde coronagolf als mensen zich niet aan de juiste maatregelen houden.

“Dit zou het begin kunnen zijn van een derde golf als we niet de juiste maatregelen nemen”, aldus minister van Volksgezondheid, Salvador Illa, vrijdag tegen Catalunya Radio.

“We voorspellen dat het aantal gevallen de komende dagen of weken zal blijven toenemen, dus we moeten reageren”, benadrukte hij.

Vrijdag meldde het ministerie van Volksgezondheid 11.815 nieuwe coronabesmettingen, iets minder dan op donderdag, maar nog steeds ongeveer op dezelfde lijn met afgelopen vrijdag.

Met Kerst voor de deur hebben de regionale regeringen van Spanje gezegd dat ze strengere maatregelen zullen nemen om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft mensen toegestaan ​​om te reizen en dierbaren te bezoeken tijdens vakanties en heeft de avondklok opgeschoven tot 01.30 uur. Er mogen 10 mensen samenkomen op feestelijke dagen.

De regionale regeringen worstelen echter om strengere sociale maatregelen te nemen.

Donderdagavond kondigde de president van Valencia, Ximo Puig, aan dat de avondklok vanaf middernacht op feestdagen zou worden ingesteld en dat een bijeenkomst beperkt zou zijn tot zes personen en dat alleen inwoners van Valencia de regio mogen betreden.

Puig verontschuldigde zich voor de veranderingen op het laatste moment en voegde eraan toe dat “we ons moeten aanpassen aan de nieuwe realiteit van de pandemie, want zo niet, dan zullen de gevolgen veel erger zijn”.

Het eiland Tenerife zal ook dichter bij een lockdown komen op vrijdag middernacht, waardoor dineren binnen wordt verboden en bijeenkomsten tot zes personen worden beperkt gedurende de feestdagen.

De tweede golf in Spanje bereikte begin november een hoogtepunt en ziekenhuizen gebruiken nog steeds 9 procent van alle bedden en 20 procent van alle beschikbare intensive care-afdelingen om coronapatiënten te behandelen.

Het aantal doden is deze week afgenomen, maar blijft veel hoger dan in de tijd tussen de eerste en tweede golf.

Tussen 1 juni en 1 september meldde het Spaanse ministerie van Volksgezondheid iets meer dan 2000 corona gerelateerde sterfgevallen.

Alleen al in de afgelopen week is bevestigd dat 1302 mensen hun leven hebben verloren door de pandemie in Spanje.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Technische storingen nog steeds een probleem bij aantal coronagevallen

Lockdown lijkt te werken : Lege winkelstraten en minder mensen buiten