in ,

Spanjaarden voelen zich in tweede coronagolf

Spanje was één van de hardst getroffen landen in Europa met een corona-piek in april. Het leek erop dat het land weer zo goed als corona-vrij was en op 21 juni, werd een einde gemaakt aan de noodtoestand in het land. Maar sinds de opening van de grenzen en de versoepeling van maatregelen neemt het aantal besmettingen weer toe, en het is het ergst in Catalonië.

Catalonië is zo goed als het coronacentrum van Spanje met bijna de helft van het aantal nieuwe besmettingen van de afgelopen twee weken. Ook andere regio’s zien een stijging in besmettingen en ziekenhuisopnames, waardoor veel Spanjaarden het idee hebben dat ze heel dicht bij die tweede golf zijn.

De miljoenen inwoners van Barcelona wordt weer geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te blijven.

Een mondkapje is verplicht in Spanje maar niet iedereen houdt zich aan de regels. Het zijn vooral jongeren die heel laks omgaan met de regels voor veiligheid. Ze vinden het te warm om hele dag door een mondkapje te dragen. De Spaanse jongeren worden ook gezien als de belangrijkste verspreider van het coronavirus.

Verplichte mondkapje is niet de enige nieuwe maatregel in Spanje. In Catalonië, waar badplaatsen zoals Lloret de Mar en Blanes liggen zijn nachtclubs gesloten. Ook casino’s, kroegen en restaurants sluiten al om middernacht. Het gaat echt om plekken waar vooral jongeren komen en het makkelijker maken om het virus te verspreiden volgens de Spanjaarden.

Spanje is niet de enige land met een reeks nieuwe en strenge coronamaatregelen, ook andere Europese landen nemen opnieuw maatregelen om coronabesmettingen vanuit Spanje tegen te gaan. Frankrijk heeft het reisadvies naar Catalonië aangescherpt. De grens met Spanje blijft voorlopig open, maar Frankrijk zegt in gesprek te zijn met Spanje om het verkeer tussen de landen te verminderen.

Als je in Noorwegen woont en je bent net terug uit Spanje, wordt er van je verwacht dat je tien dagen in quarantaine gaat. Volgens Nederland is er nog niks aan de hand waar we ons als vakantiegangers zorgen om hoeven te maken en blijft Spanje op geel. Alleen de regio rond de stad Lleida kleurt oranje.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

KLM vraagt vrouw van stoel te veranderen nadat Orthodox Joods man niet langs haar wil zitten

Binnen zes maanden mensentesten : Is een coronavaccin nog wel veilig?