in

Spanjaarden gaan massaal de straat op tegen avondklok

Op vrijdagavond hebben honderden demonstranten onder de kreten van “vrijheid” afvalcontainers in brand gestoken en stenen en andere voorwerpen naar de politie in het centrum van Barcelona gegooid. Uit video’s blijkt dat de politie bij verschillende gelegenheden werd gedwongen zich terug te trekken.

De Catalaanse politie meldt dat ze 14 mensen hebben gearresteerd, van wie er twee minderjarig waren, en dat 23 politieagenten gewond zijn geraakt. De relschoppers hebben volgens de politie minstens twee bedrijven in Barcelona geplunderd en verschillende politievoertuigen beschadigd.

In de stad Burgos kwamen groepen van voornamelijk jonge mensen met maskers bijeen, 20 minuten voordat de avondklok van kracht inging. Ze staken vuilnisbakken in brand en gooiden alles wat ze in handen hadden naar de politie, die hen probeerde tegen te houden.

Volgens de krant Diario de Burgos raakte minstens één politieagent gewond en werden twee relschoppers gearresteerd, die de protesten toeschreef aan extreemlinkse groeperingen.

In de stad Santander kwamen 150 mensen in botsing met politieagenten, waarbij minstens twee van hen gewond raakten. De politie arresteerde acht mensen, van wie zeven jonge mannen.

Eerder deze week werden soortgelijke protesten gehouden in Sevilla, Bilbao en Oviedo, toen de Spaanse regering nieuwe beperkingen oplegde, zoals een avondklok.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Frankrijk treedt in de 2e nationale lockdown

Groot-Brittannië een maand lang in total lockdown