in

SpaceX lanceert 4 astronauten de ruimte in

De lancering, oorspronkelijk gepland voor zaterdag, vond plaats om 19:27 uur (ET) in het Kennedy Space Center van NASA, in de Amerikaanse staat Florida. De vlucht, genaamd Crew-1, is de eerste operationele missie van SpaceX en zijn Crew Dragon-ruimtevaartuig. The Crew Dragon steeg op, bovenop de Falcon 9-raket van SpaceX.

De bemanning bestaat uit NASAnastronauten Mike Hopkins, Victor Glover, Shannon Walker en astronaut Soichi Noguchi van het Japanese Aerospace Exploration Agency.

Er wordt verwacht dat ze maandagavond, na een reis van 27 uur aanmeren bij het ISS.

De eerste Crew Dragon van SpaceX lanceerde in mei twee NASA-astronauten, Robert Behnken en Douglas Hurley, naar het ISS. De lancering was de eerste bemande missie vanuit de Verenigde Staten sinds de laatste spaceshuttle-vlucht in 2011.

President Donald Trump prees de lancering en zei dat NASA zijn administratie had verbeterd. “Een geweldige lancering! @NASA was een gesloten ramp toen we het overnamen. Nu is het opnieuw verreweg het‘ heetste ’en meest geavanceerde ruimtecentrum ter wereld!” aldus Trump.

De verkozen president, Joe Biden feliciteerde zowel NASA als SpaceX met de lancering en wenste de bemanning het beste.

“Het is een bewijs van de kracht van de wetenschap en wat we kunnen bereiken door gebruik te maken van onze innovatie, vindingrijkheid en vastberadenheid. Ik sluit me aan bij alle Amerikanen en de bevolking van Japan en wens de astronauten Godspeed op hun reis”, schrijft Biden op Twitter.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Coronacijfers blijven dalen : Dinsdag nieuwe persconferentie

Frankrijk niet een voorloper in vrijheid van meningsuiting