in

Spaanse hoofdstad Madrid moet mogelijk in volledig ‘lockdown’

Van de nieuwe gevallen, zijn meer dan een derde gemeld in de regio van Madrid. De stad heeft inmiddels politiemacht ingezet om de onnodige stroom van inwoners uit de zwaarst getroffen wijken in de stad, tegen te houden.

Toch blijven de besmettingen in de stad snel stijgen. Ignacio Aguado, de plaatsvervangend premier van Madrid, zei woensdag tijdens een persconferentie, dat de regio overweegt de beweging te beperken en de restricties breder aan te scherpen.

Aguado vroeg ook om meer steun van het Spaanse leger en kondigde aan dat functionarissen “formeel de dringende logistieke steun van het leger zullen vragen om tenten op te zetten, tests uit te voeren en de gebieden te desinfecteren die onderhevig zijn aan beperkingen.”

“Vrijdag zullen nieuwe beperkingen worden aangekondigd”, zei hij.

Maar verschillende vooraanstaande wetenschappelijke experts van Spanje, zeggen dat de maatregelen een beetje te laat komen.

“Waarom wacht de regio Madrid op het nemen van effectieve maatregelen om de curve af te vlakken? Het verspilt kostbare tijd. Madrid moest een maand geleden strengere maatregelen afdwingen en de passiviteit brengt ons op het punt waarop er geen andere remedie is dan terug te keren naar totale opsluiting.” zo schrijft Dr. Daniel Lopez Acuna, voormalig directeur van een Wereldgezondheidsorganisatie Gezondheidsactieprogramma, op Twitter.

Margarita del Val, een van de belangrijkste virologen in Spanje, zei in een interview met het Spaanse persbureau EFE, dat de selectieve opsluiting van Madrid “niet zal werken”. En ook, Rafael Bengoa, een volksgezondheidsexpert en voormalig directeur van de gezondheidsdiensten van Baskenland, heeft voorspeld dat Madrid binnen “de komende week of tien dagen” een “zware opsluiting” moet ondergaan.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid wordt nu een kwart van alle ziekenhuisbedden in Madrid, en 40 procent van de intensive care-afdelingen, bezet door COVID-19 patiënten. Maar dat aantal omvat privé-ziekenhuisbedden, en sommige openbare ziekenhuizen werken al op volle capaciteit.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

“Landelijke coronamaatregelen nodig om verdere verspreiding tegen te houden”

Rechter Duitsland noemt oproep tot gebed “Godsdienstvrijheid”