in

Son Haber reageert op beschuldigingen van Lale Gül

Amsterdamse auteur Lale Gül heeft een boek geschreven genaamd, ‘Ik ga leven’, waarin ze stevige kritiek levert op haar ouders en haar islamitische opvoeding. Sinds de publicatie van haar boek heeft Gül, alle aandacht op haarzelf getrokken, in vorm van steunbetuigingen en jammer genoeg ook haatberichten en bedreigingen.

Het boek heeft ook internationaal aandacht getrokken. Zo is er een artikel gepubliceerd op Turkse nieuwswebsite, sonhaber.eu over Gül en haar boek, maar de 23-jarige Amsterdamse was niet erg gelukkig met deze bericht en het ging haar vooral om de advertentie boven haar bericht, een politiek advertentie van partij DENK.

Gül ging ervan uit dat dit expres is gedaan door de partij, die haar “pest”, naar haar eigen zeggen en naar aanleiding van haar Tweets, hebben verschillende Nederlandse media het bericht overgenomen als, aanval op Lale Gül door inmenging van partij DENK op de website, sonhaber.eu.

Sonhaber.eu heeft vandaag een persbericht doorgestuurd als reactie op beschuldigingen van Gül en aantijgingen in de Nederlandse media;

Wij proberen als onafhankelijke Turkstalige Nederlandse nieuwsbedrijf onze lezers te informeren over ontwikkelingen die Turkse Nederlanders aangaan.

Wij hebben met teleurstelling moeten constateren dat door diverse media een beeld is geschetst alsof mevrouw Gul door Sonhaber.eu wordt weggezet als een vijand van wie dan ook.

Wij bedrijven onafhankelijk en objectief journalistiek en houden ons daarbij aan journalistieke principes. In het nieuwsartikel in kwestie hebben wij louter aandacht geschonken aan de uitspraken van mevrouw Gul.

Ook de komende periode zullen wij aandacht blijven schenken aan onderwerpen die binnen de Turks-Nederlandse samenleving veel aandacht krijgen en dus ook aan het verhaal van mevrouw Gul. Daarbij zullen wij altijd oog hebben voor feiten zoals die door mevrouw Gul zijn vermeld, maar voelen wij ons als onafhankelijke pers vrij om op onze eigen manier om te gaan met berichtgeving.

Er wordt, dankzij een tweet van mevrouw Gul, waarin zij onze bericht gebruikt voor haar persoonlijke ‘strijd’ tegen haar zogenaamde ‘haters’, in diverse media, zoals de Telegraaf, het AD en Geen Stijl, de suggestie de wereld ingeslingerd; dat politieke partij DENK specifiek voor het artikel over mevrouw Gul, advertentieruimte heeft ingekocht.
Wij voelen ons als nieuwsplatform geroepen om te vermelden dat diverse organisaties adverteren op de sonhaber.eu. website, en het daarbij niet mogelijk is om voor specifieke artikelen advertentieruimte in te kopen. Wél is het mogelijk om voor een langere periode structureel advertenties in te kopen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Meer mensen kloppen aan bij voedselbanken

Politieagent neergestoken na aanhouden van twee jongens na avondklok