in

Snelle coronatest : Uitslag binnen 15 minuten

De nationale testcapaciteit-instantie LCDK kondigde aan dat laboratoria nu voldoende apparatuur hebben om dagelijks 20 duizend tests meer te verwerken in vergelijking met vorige week, waardoor het totaal op 51 duizend tests komt.

Ondanks aankondigingen van het ministerie van Volksgezondheid dat er begin oktober meer capaciteit beschikbaar zou zijn, zeggen lokale gezondheidsraden dat de extra capaciteit hen had verrast.

De gezondheidsraden zeiden dat testfaciliteiten langer open moeten blijven, meer gelijktijdige tests op bepaalde locaties moeten aanbieden of nieuwe faciliteiten moeten openen. Alle drie de opties betekenen meer personeel en training, aldus de organisatie.

Minister De Jonge van Volksgezondheid s enthousiast over de resultaten, en zegt dat deze test kan worden gebruikt in snelteststraat voor mensen in het onderwijs of de zorg, maar ook in andere vitale beroepen. Het is de bedoeling dat sneltesten binnen een kwartier kunnen zeggen of iemand besmet is of niet.

De nieuwe capaciteit van 51 duizend tests per dag zal slechts tijdelijke verlichting brengen, stelt het RIVM, “omdat het aantal mensen met verkoudheid de komende maanden zal toenemen en de vraag naar testen zal toenemen”.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Meerderheid steunt strengere coronaregels

Boete of gevangenisstraf voor mensen die beelden van slachtoffers online zetten