in

Sneeuw en ijs op komst : Regels voor corona-proof schaatsen

Het lijkt erop dat we vanaf zondag flink wat sneeuw en ijs kunnen verwachten door heel het land en dan staat schaatsen op natuurijs weer op de agenda, maar ook staan coronamaatregelen nog steeds op de agenda, daarom hebben regionale veiligheidsraden een aantal regels opgesteld voor het schaatsen tijdens de coronapandemie.

“Ja, je kunt schaatsen”, aldus hoofd van de veiligheidsraad, Hubert Bruls, “Je kunt het vergelijken met wandelen in de natuur of sporten. Het is allemaal toegestaan.”

Veel Nederlandse steden en dorpen, vooral in het noorden, hebben een plaatselijke ijsclub waar schaatsers samenkomen om te schaatsen op een bevroren veld of op een met water bespoten parkeerterrein.

Volgens de richtlijnen van het veiligheidsbord mogen deze buitenbanen open zijn en kunnen jongeren onder de 17 jaar in groepen schaatsen. Mensen van 18 jaar en ouder mogen alleen, of samen met één persoon schaatsen, op voorwaarde dat ze 1,5 meter afstand houden.

Competities en races zijn echter niet op tafel, en ook moeten kleedkamers gesloten blijven. Kiosken waar schaatsers iets te drinken en te eten kunnen halen, bekend als koek en zopie, mogen openen.

Schaatsverenigingen worden ook aangespoord om een “coronavirus-coördinator” aan te stellen die de bevoegdheid heeft om de ijsbaan te sluiten als het te druk wordt.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Het AstraZeneca vaccin voor mensen begin 60

Sneeuwstorm Darcy komt naar Nederland : 20 cm sneeuw en -10 graden