Flower
Sinterklaasintocht op geheime locatie, zonder publiek

Sinterklaasintocht op geheime locatie, zonder publiek

Ter gelegenheid van de start van het Sinterklaasfeest in Nederland komt dit jaar een formeel evenement, maar de locatie wordt geheim gehouden en het publiek mag niet aanwezig zijn, bevestigt de NTR.

Aboutaleb vraagt moslims hun gezond verstand te gebruiken
Studenten van beroepsonderwijs in Turkije produceren massaal mondmaskers
Spanje: wordt eerste Europese land met half miljoen coronabesmettingen

Jaarlijks komen duizenden mensen opdagen voor de ‘aankomst’ van Sinterklaas uit Spanje, die ieder jaar op een andere locatie plaatsvindt en live op televisie wordt uitgezonden.

Maar het zal dit jaar een minder gezellige aankomst worden voor de ‘Goed Heilig’ man, vanwege coronamaatregelen, “We doen ons best om Sinterklaas een warm welkom te geven, maar wel op een verantwoorde manier.” aldus de omroep in een verklaring.

De Sinterklaasintocht vindt plaats op 14 november, een evenement dat gewoonlijk het begin markeert van drie weken van lokale en regionale processies. Veel dorpen en steden hebben echter al gezegd dat hun lokale optochten niet zullen plaatsvinden vanwege het coronavirus.

Het traditionele Sinterklaasjournaal, een kindernieuwsprogramma dat de avonturen van Sinterklaas en de Pieten volgt op weg naar Nederland en tijdens hun verblijf in het land, start op maandag 9 oktober.

©NieuwsOn

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0