in

Sinterklaas wordt een klein feestje : Kerst is nog onduidelijk

“Hoewel het besmettingspercentage daalt, zijn de huidige indicaties dat het medio januari zal zijn voordat het aantal positieve testen onder de 1.200 per dag ligt en minder dan drie patiënten per dag op de intensive care, die cruciaal zijn om de regels te versoepelen.” aldus Rutte en minister van Volksgezondheid, Hugo de Jonge.

“Als je buiten Nederland kijkt, in Duitsland, Zweden en Luxemburg leggen ze lockdowns op.” zei Rutte.

Het aantal positieve testen dat wordt gemeld aan het RIVM is de afgelopen twee weken met 15 procent gedaald, “maar dat is nog niet genoeg”, aldus de ministers.

“Toch worden vanaf middernacht woensdag de extra maatregelen die twee weken geleden zijn opgelegd, zoals het sluiten van musea, bioscopen en zwembaden, opgeheven.” aldus Rutte. “We komen terug op de maatregelen van 13 oktober.” 

Dat betekent dat bars cafés en restaurants gesloten blijven. Iedereen wordt nog steeds geadviseerd om te werken vanuit huis, tenzij het echt niet anders kan en reizen naar het buitenland wordt afgeraden.

Vanaf 1 december gaat de nieuwe spoedwet in werking en worden mondkapjes verplicht in alle binnenruimtes.

Daarnaast kan iedereen die in aanmerking is geweest met iemand die besmet is, vanaf 1 december direct worden getest, ook zonder symptomen.

“Contacten moeten thuis blijven tot dag 5, waarna ze zich kunnen melden voor een test.” aldus De Jonge.

Feestdagen
Sinterklaas zal in kleine groepen gevierd moeten worden, zei de premier, en voegde toe dat er op 8 december meer duidelijkheid zal komen over de Kerst en Oud & Nieuw.

“We blijven kijken naar wat er op een verantwoorde manier kan worden gedaan. Wat ons perspectief op lange termijn geeft, is massale vaccinatie, goede medicijnen en meer, snellere tests.” aldus Rutte.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Haarlemmermeer en Amsterdam hardst getroffen door coronacrisis

Veto van Hongarije en Polen over EU-begrotingsovereenkomst : Nederland zal geen compromissen sluiten