Flower
Shell schrapt wereldwijd tot 9000 banen om structuur te vereenvoudigen

Shell schrapt wereldwijd tot 9000 banen om structuur te vereenvoudigen

Shell moet voor 2022, tussen de 7000 en 9000 banen schrappen, aangezien het bedrijf ernaar streeft een ‘netto-nulemissie’ energiebedrijf te worden.

Het coronavirus heeft invloed op de hersenen
Trump stopt met de financiering van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO)
Steeds meer jongeren met problematische schulden

Het banenverlies, waaronder 1500 mensen die hebben ingestemd om dit jaar vrijwillig ontslag te nemen, zal worden gedaan als onderdeel van een doorlopend structurerend proces “dat zal leiden tot een eenvoudigere, gestroomlijnde en goedkopere organisatie”, zei Shell in haar derde kwartaalupdate.

In het bijzonder zal het bedrijf zijn raffinage-activiteiten terugbrengen tot minder dan 10 locaties op belangrijke locaties. De gaspoot zal een grotere focus krijgen en Shell zal koolstofarme en koolstofvrije oplossingen bieden via haar geïntegreerde energie-, biobrandstoffen- en waterstofactiviteiten.

Door de organisatie eenvoudiger te maken, hoopt Shell een jaarlijkse kostenbesparing van tussen de 2 miljard en 2,5 miljard dollar per jaar te realiseren.

Shell heeft momenteel 83 duizend medewerkers in dienst, van wie ongeveer 10 duizend in Nederland, voornamelijk op het hoofdkantoor in Den Haag en op de petrochemische locatie Pernis.

Chief executive, Ben Burden had eerder dit jaar gezegd dat er een reorganisatie op komst was, “We hebben onszelf ten doel gesteld om tegen 2050 een energiebedrijf met nulemissie te zijn.” zei hij in een interview op de website van het bedrijf. “Als we daar willen komen, als we willen slagen als een integraal onderdeel van een samenleving, op weg naar netto-nulemissies, is het tijd om te versnellen. Dat is wat we doen.”

©NieuwsOn

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0